مكرونة في الفرن على الطريقة الإيطاليةمكرونة بالفراخ على الطريقة الإيطالية
المقادير:
2 كوب مكرونة صغيرة
معلقتين زيت زيتون
1/2 كيلو صدور دجاج متبّلة ومقطعة لقطع صغيرة
1/4 كوب جبنة بارميزان أو جبنة شيدر مبشورة
1/2 كوب بصل مقطع لمكعبات
2 طماطم مبشورة
كوب جبنة موتزاريللا مبشورة
1/4 كوب بقدونس مفروم
1/4 معلقة ملح
1/4 معلقة فلفل أسود
معلقة كبيرة زبدة
ثوم
قرنفل
الطريقة:
1- اسلقي المكرونة.
2- هاتي طاسة كبيرة وحطي فيها زيت الزيتون وسيبيه يسخن، وبعد كده شوّحي فيه صدور الفراخ لمدة 3 دقائق.
3- بعد كده ضيفي عليها البصل والثوم وقلّبيهم مع بعض لغاية ما الفراخ تستوي.
4- ضيفي عليهم المكرونة ومعاها الطماطم والملح والفلفل، والجبنة الموتزاريللا المبشورة والبقدونس والقرنفل والزبدة وقلّبيهم كلهم كويس جداً، وسيبيهم على النار لمدة 5 دقائق.
5- وآخر حاجة هتحطيها هي الجبنة البارميزان المبشورة أو الجبنة الشيدر، وقلّبيهم شوية على النار، وبعد كده دخّليها الفرن وسيبيها لغاية ما تلاقي وشها بقى لونه ذهبي، وبعد كده طلّعيها وقدّميها.. وبالهنا والشفا.
******************